Kropp & Fot | Helsingborg
Följ Kropp & Fot  Facebook Rss

Atlaskotan

OBS! Boka din tid på 042-140270 eller www.atlaskotan.net

Behandling med ATLANTOtec-metoden

Vår behandling har som mål att åtgärda funktionsstörningar i översta nackleden där skallen vilar mot atlaskotan. Vanliga besvär som kunder uppgivit minska efter behandlingen är migrän, huvudvärk, yrsel, tinnitus, nackproblem och ryggbesvär.

I normala fall behövs endast en enda behandling inklusive en uppföljning med infravärme, djupverkande vibrationsmassage och kontroll.

Behandlingen innehåller inga ryck, vridningar eller knäckningar

Atlasbehandling

  • Undersökning
  • Infravärme
  • Djupverkande vibrationsmassage av rygg och nacke (liggande)
  • Balansering av översta nackleden (sittande)
  • Återbesök med värme, massage och kontroll.

Tid: Nybesök vuxna ca 60-75 minuter, Återbesök ca 45 minuter.
Pris vuxna: 2790 kr (Ett återbesök ingår inom 3 månader).
Pris barn 8-14 år: 1250 kr (Återbesök ingår ej).

 

 

 anette_3323_webbbrittis_3417_webb
Annette Simonsson                                     Brittis Ek
Certifierad Atlantotec-terapuet             Certifierad Atlantotec-terapeut

Annette är certifierad Atlantotec-terapeut, massageterapeut, medicinsk fotterapeut, hälsocoach samt huvudlärare på Kroppsutbildarnas utbildning till massageterapeut och kursledare med KBT-inriktning.
Hon är företagare sen 1999 och driver följande företag; Atlaskotan Helsingborg (2013), Kropp&Fot Helsingborg AB (1999). samt Kroppsutbildarna i Helsingborg tillsammans med Alexandra Andersson.

Brittis delar sin arbetstid mellan receptionen och att utföra Atlasbehandlingar. Hon är utbildad på huvudkontoret i Stockholm till  certifierad Atlantotec-terapeut.

 

Vi börjar med undersökning

För att bedöma om du har en funktionsstörning i översta nackleden så börjar vi med att undersöka nackens muskulatur samt att kontrollera rörelseförmågan i nacken. Vi bedömer muskeltonus samt eventuell ömhet. Stor vikt läggs vid eventuella olikheter mellan höger och vänster sida. Eventuell smärta är vägledande men inte avgörande då den kan ha flera orsaker. Som komplement så undersöker och dokumenterar vi även eventuella snedbelastningar i din kropp. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla.

Om vi bedömer att du inte har någon funktionsstörning i översta nackleden så görs inte någon Atlasbehandling och du behöver inte betala för behandlingen eller undersökningen. Du kan dock erbjudas en behandling med Djupverkande vibrationsmassage om så finnes lämpligt.

Om du är osäker på om du vill genomgå en behandling kan du istället börja med att boka en separat gratis undersökning.

Så här går behandlingen till

Själva behandlingen inleds alltid med att vi värmer upp dina muskler med infravärme medan du ligger ned på mage på en bekväm massagebänk. Därefter djupmasseras din nack- och ryggmuskulatur punktvis med speciella vibrationsstavar.

I sista steget av behandlingen får du sitta upp och luta pannan mot terapeuten som nu djupmasserar med vibrationer på specifika punkter längts upp i nacken. Målet är att – genom behandling av mjukdelar så som djupt liggande muskler, bindväv och ligament – lösa upp funktionsstörningar i översta nackleden där skallen leder mot atlaskotan.

Se även principerna för balansering av översta nackleden.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kontrollerar och dokumenterar vi åter rörlighet och belastning. Vi studerar sedan eventuella förändringar före och efter behandlingen. Se exempel på före- och efterbilder.

Innan du lämnar vår mottagning bokar vi in ett återbesök som ingår i priset. Normalt sker återbesöket 4-8 veckor efter den första behandlingen.

Direkt efter din behandling startar i normala fall en självläkningsprocess.

Vid återbesöket ges på nytt behandling med infravärme och djupverkande vibrationsmassage av rygg och nacke- för att ytterligare minska muskelspänningar. En ny undersökning av nacken görs för att bedöma om det finns kvarvarande funktionsstörningar i översta nackleden som bör åtgärdas.

Att tänka på:

  • Kom ca 15 minuter före behandlingen för att hinna fylla i frågeformulär om ditt hälsotillstånd. (Gäller även vid återbesöket).
  • Undvik att ha smink
  • Kontakta oss om du har Osteoporos, behandlas med blodförtunnande medicin eller varit med om en Whiplash-incident inom de senaste två månaderna.
  • Läs mer om eventuella kontraindikationer.